LGA tarybos susitikimas su Alytaus apskrities gimnazijų atstovais

Lietuvos gimnazijų asociacijos taryba gruodžio 12 d. pakvietė Alytaus apskrities gimnazijų atstovus susitikti Vilniaus Žirmūnų gimnazijoje. Sutikimo pradžioje dalyviams buvo organizuota ekskursija po gimnaziją. Direktorius Edmundas Grigaliūnas supažindino su gimnazijos pasiekimais, tradicijomis, veikla. Po gimnazijos pristatymo vyko diskusija apie vykstančius bendrųjų programų atnaujinimo procesus. Susitikimo dalyviai priėjo prie vieningos nuomonės, kad reikėtų kviesti užsienio ekspertus, kurie patartų atnaujinant mokomųjų dalykų turinį. Atnaujinant bendrąsias programas, reikėtų rengti ir technologijas, kurios padėtų realizuoti atnaujintą turinį. Susitikimo dalyviai diskutavo ir dėl mokytojų etatinio apmokėjimo tobulinimo. Pasisakė už tai, kad etatui būtų numatytos kontaktinės valandos, o kitus darbus mokytojai dirbtų vadovaudamiesi pareiginiais aprašais. Reikėtų atsisakyti antros „kišenės“. Dalyviai diskutavo ir dėl mokyklų finansavimo tvarkos. Visi išsakė nuomonę, kad trūksta lėšų, skiriamų pagalbos mokiniui ir valdymui.
Po pietų pertraukos buvo organizuotas susitikimas su kunigu Algirdu Toliatu Vilniaus Švč. Mergelės Marijos Ramintojos bažnyčioje. Kunigas supažindino su bažnyčia, pasidalino patirtimi, kaip organizuoja savanorišką tikinčiųjų pagalbą bažnyčiai. A. Toliatas su susitikimo dalyviais pasidalino mintimis, kaip išsaugoti dvasinę harmoniją, siekti užsibrėžto tikslo, be streso priimti vykstančius pokyčius. Susitikimo pabaigoje kiekvienas dalyvis gavo ne tik kunigo knygą „Ramybė tau“, bet ir autoriaus palinkėjimą bei parašą.
Dalyviai pasidžiaugė, kad susitikimas praėjo turiningai, produktyviai. Visi gavo daug naudingos, naujos informacijos ir galėjo patys išsakyti savo nuomonę, pasidalinti mintimis apie iškylančias problemas.

This entry was posted in Naujienos, Naujienos. Bookmark the permalink.