Kretingos pabrėžiečiai kvietė į intelektualų kovą

Kretingos Jurgio Pabrėžos gimnazijoje jau tradicija tapo antrą pavasarį vykstantis „Protų mūšis“ . Praėjusiais metais startavęs renginys iškart sulaukė didelio mokinių ir mokytojų susidomėjimo ir jau šiais metais užėmė garbingą vietą tarp kitų tradicinių gimnazijos renginių. Pirmajame „Protų mūšyje“, kurį inicijavo gimnazijos mokinių parlamento prezidento pavaduotojas Laurynas Puidokas, dalyvavo tik mūsų gimnazijos mokiniai ir mokytojai. Labai apgalvotai, kūrybiškai parinkti klausimai, užduotys, spėlionės iš įvairiausių mokslo, kultūros, meno, istorijos, verslumo sričių buvo puiki galimybė pasitikrinti turimas žinias, gebėjimą greitai logiškai mąstyti, mokytis dirbti komandoje su draugais, klasių auklėtojais, dalykų mokytojais.

Šiais mokslo metais nutarėme į savo būrį pakviesti ir kitas rajono bei respublikos mokyklas. Džiugu, kad į kvietimą atsiliepė keturios  uostamiesčio gimnazijos, Kretingos Marijono Daujoto pagrindinė mokykla.

Pirmas intelektualų konkurso etapas vyko savose mokyklose. Visose tuo pačiu metu ir pagal tuos pačius klausimus. O kovo mėnesį šauniausios mokyklų mokinių ir mokytojų komandos sugužėjo į Kretingos Jurgio Pabrėžos gimnaziją. Klausimai suskirstyti į 6 turus iš įvairiausių sričių, kapitonų kova, muzikinis ir foto turas padėjo išaiškinti, kuriai komandai pasisekė labiausiai. „Protų mūšio“ nugalėtojais tapo Klaipėdos „Ąžuolyno“ gimnazijos komanda, antroje vietoje – Klaipėdos „Žemynos“ gimnazijos  gimnazistai, trečioje – Klaipėdos „Varpo“, o ketvirtoje „Vytauto Didžiojo“ gimnazijos komandos. Popietė buvo tikrai šauni. Užsimezgusi draugystė tarp mokyklų įkvėpė naujiems sumanymams.

Šis renginys dar kartą parodė, kad šiandienos jauni žmonės turi puikių idėjų, kupini kūrybos ir novatoriškumo, nori bendrauti ir bendradarbiauti ir būti konkurencingi šiandieninėje visuomenėje, geba savo gimnazijoje puoselėti turimas ir kurti naujas tradicijas.

protai

This entry was posted in Gimnazijų naujienos. Bookmark the permalink.

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *