Gimnazijų problemos ir lūkesčiai buvo svarbūs

Kretingos Jurgio Pabrėžos universitetinėje gimnazijoje įvyko Lietuvos gimnazijų  asociacijos tarybos išvažiuojamasis posėdis , kuriame dalyvauti buvo pakviesti  Klaipėdos apskrities gimnazijų vadovai, dalyvavo Švietimo ir mokslo ministerijos  švietimo organizavimo skyriaus vyriausioji specialistė Salomėja Gongapševienė.  Pasveikinti dalyvių atvyko Kretingos rajono meras  Juozas Mažeika, vicemeras Vytautas Ročys, administracijos direktorius Virginijus Domarkas, švietimo skyriaus vedėjas Antanas Sungaila, jo pavaduotoja Daiva Tranizienė.

Posėdžio dalyvius eilėmis ir daina pasveikino Jurgio Pabrėžos universitetinės gimnazijos mokiniai.  LGA tarybos narė Biruta Mikienė, Jurgio Pabrėžos universitetinės gimnazijos direktorė  skaitė pranešimą „Gimnazijų problemos ir lūkesčiai“, vyko darbas grupėse, buvo išsakyta daug gerų minčių, pasiūlymų.  Gimnazijų asociacija- tai organizacija, kuri aktyviai reiškia poziciją švietimo klausimais, remia savo narius ir rūpinasi jų profesiniu tobulėjimu, bendradarbiauja su įvairiais socialiniais partneriais, efektyviai panaudoja narių potencialą ir sudaro galimybes jiems realizuoti savo idėjas, plečia savo veiklos sritis, turi stabilų finansinį pagrindą. Klaipėdos apskrityje  yra 29 gimnazijos:  Klaipėdos mieste-14, Klaipėdos rajone-3, Šilutės mieste-2, Šilutės rajone-2, Skuodo mieste-1, Skuodo rajone-2, Kretingos mieste-2, Kretingos rajone- 2, Palangos mieste-1.

Po rimto darbo išvažiuojamojo posėdžio dalyviams buvo suorganizuota ekskursija į Kretingos Švč. Mergelės Marijos bažnyčią. Brolis Antanas išsamiai papasakojo jos istoriją, aprodė  požemius.

Apskrities gimnazijų vadovai išvyko į savo mokyklas , o LGA tarybos nariai grįžo į Jurgio Pabrėžos universitetinę gimnaziją ir tęsė tarybos posėdį, analizavo darbo grupėse išsakytas mintis.

Dalyviai

This entry was posted in Naujienos, Naujienos. Bookmark the permalink.

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *