Respublikinė konferencija „Tiriamoji veikla gamtos moksluose“

Balandžio 23 d. įvyko tradicinė gamtamokslinė tiriamųjų darbų konferencija, rengiama mūsų gimnazijoje  jau nuo 2006 metų. Konferenciją organizavo gamtos mokslų mokytojų metodinės grupės nariai. Konferencijos tikslas – skatinti aktyvų ir efektyvų mokinių, mokytojų ir mokslininkų bendradarbiavimą, dalinantis gerąja patirtimi atliekant tyrimus gamtos moksluose. Aktualiomis gamtai temomis pasisakė kviestiniai svečiai: Erlandas Paplauskis – Pajūrio regioninio parko vyriausias ekologas, Karolis Šežikas – Aplinkos apsaugos departamento, Klaipėdos rajono agentūros vyresnysis specialistas bei Edvardas Valaitis – Klaipėdos universiteto geofizinių mokslų katedros asistentas.

Konferencijoje dalyvavo mokiniai iš Palangos Baltijos bei Kretingos Marijono Daujoto pagrindinių mokyklų, Skuodo Pranciškaus Žadeikio, Gardždų „Vaivorykštės“, Salantų, Plungės Saulės bei Kretingos Jurgio Pabrėžos universitetinės ir Pranciškonų gimnazijų. Mūsų gimnazijos 2 klasės gimnazistės savo kūrybos daina ekologine tema pasveikino konferencijos dalyvius. Abiturientė Birutė Šidlauskaitė gražia žemaitiška tarme papasakojo nuotaikingą istoriją. Sveikinimo žodį tarė ir sėkmingo darbo palinkėjo gimnazijos direktorė Biruta Mikienė.

Dalyvių tiriamieji darbai stebino temų įvairove ir išradingumu. Didžioji darbų dalis buvo tiesiog mini moksliniai darbai:“Vanduo gamtoje ir gyvuose organizmuose“, „Dirvožemio tipų įtaka švino jonų pasisavinimui skirtinguose augaluose“, „Augalų mineralinės medžiagos ir jų reikšmė organizmui“, „Augalinių ekstraktų panaudojimas aruodinio straubliuko (Sitophilus granarius L.) kontrolei“ ir kt. Tiek mokinius, tiek mokytojus ypač sudomino gargždiškio Igno Pakamorės darbas „Biodyzelino gavimas ir naudojimas“. Įvairūs darbai buvo sveikatos srityje: „Alkoholis. Už ar prieš.“, „Dauno sindromas“, „Rūkymo, kaip žalingo įpročio, paplitimas antrose gimnazijos klasėse“, „Abortas“, „Riebalai“, „Sveika gyvensena“ ir kt.

Konferencijos uždarymo metu mokiniams, pristačiusiems tiriamuosius darbus, buvo įteikti padėkos raštai, mokytojams – Kretingos PŠC pažymėjimai, o visiems dalyviams muzikinį kūrinį padovanojo gimnazistai Gabrielė Kalniškytė ir Mantas Stuokus.

Gimnazijos biologijos mokytojos Simona Balčiūnienė ir Aurelija Orlovienė

This entry was posted in Gimnazijų naujienos, Naujienos. Bookmark the permalink.

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *