Tarptautinė konferencija „Moksleivių matematikos, informacinių technologijų ir ekonomikos projektiniai darbai“

Kovo šeštą dieną vyko tarptautinė konferencija „Moksleivių matematikos, informacinių technologijų ir ekonomikos projektiniai darbai“. Konferencija vyko penkioliktą kartą, kiekvienais metais joje dalyvauja vis daugiau mokinių su savo darbais. Šioje konferencijoje dalyvavo 260 mokinių ir mokytojų. Smagu, kad mūsų gimnazijos matematikos, informacinių technologijų, ekonomikos mokytojų ir ŠU matematikos ir informatikos e. studijų instituto surengtoje konferencijoje, kurios rėmėjais buvo Lietuvos gimnazijų asociacija, Šiaulių miesto savivaldybės švietimo centras dalyvavo svečiai ne tik iš visos Lietuvos: Kauno, Jurbarko, Panevėžio, Radviliškio, Klaipėdos, Akmenės, Kretingos, Vilkaviškio, Kuršėnų, Biržų, Joniškio, Raseinių, Kėdainių, Šiaulių, bet ir iš Latvijos.Plenariniame posėdyje buvo perskaityti devyni pranešimai. Penkis iš jų skaitė moksleiviai iš Latvijos. Kiekvienas pranešimas sudomino klausytojus. Didelį įspūdį paliko pranešimai: „Skaičiavimo sistemos“, „Loterija: turtas ar apgavystė?“, „Pastovios Pentomino konstrukcijos šachmatų lentoje“.

Po plenarinio posėdžio darbas vyko penkiose sekcijose, kuriose buvo pristatyti įvairiausi mokinių matematikos, ekonomikos ir informacinių technologijų pranešimai. Buvo perskaityti penkiasdešimt aštuoni pranešimai. Mokinių darbus aptarė ir vertino ŠU matematikos ir informatikos e. studijų instituto docentai, profesoriai.

Konferencijoje susitiko ir maloniai bendravo mokiniai ir mokytojai, kurie dalyvavo ne pirmą kartą, o dalyvaujantys pirmą kartą, susipažino ir susidraugavo.

Konferencijos dalyviai vyko į ir informacinę- pažintinę kelionę  „robotų trasomis“, mediateką ir centų kambarį, kuris pretenduoja į Gineso rekordų knygą.

Darbo diena buvo nelengva, tačiau ji prabėgo greitai ir turiningai. Kiekvienas dalyvis sužinojo ką nors naujo ir reikalingo.

Konferencija ką tik praėjo, o organizatoriai jau galvoja, ką būtų galima naujo ir įdomaus pasiūlyti kitos konferencijos dalyviams.

Plenarinio posėdžio pranešimus galite pamatyti spustelėję čia.

This entry was posted in Gimnazijų naujienos. Bookmark the permalink.

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *