Tarptautinis moksleivių konkursas „Tu ir Antrasis pasaulinis karas“

Gerbiami gimnazijų atstovai,
Džiaugiamės, galėdami jums pristatyti konkurso „Tu ir Antrasis pasaulinis karas“, finansuojamo Europos Komisijos, taisykles ir pakviesti jūsų mokyklos mokinius aktyviai dalyvauti konkurse. Maloniai prašome šia informacija pasidalinti su moksleiviais ir mokytojais, ypač istorijos ir anglų kalbos pamokų.
Komandų konkursas susideda iš dviejų etapų: atrankinio turo ir finalo.
Konkurso laimėtojas išrenkamas finalo metu. Konkurse gali dalyvauti bet kurios Europos Sąjungos valstybės narės 14-19 metų moksleiviai. Komanda turi būti sudaryta iš 3 unikalių vienos mokymosi institucijos atstovų.
Instituciją gali atstovauti neribotas komandų skaičius. Atrankiniame etape užsiregistravusios komandos iki kovo 30 d. kuria ir organizatoriams pateikia trumpametražį filmą (iki 5 min.), perteikiantį taikos, pagarbos, vilties, žmogaus teisių, integracijos ir kitas panašaus pobūdžio idėjas, kurios siejasi su Antruoju pasauliniu karu.
Konkurso finalas vyks balandžio mėn. Aušvico-Birkenau valstybinio muziejaus edukaciniame centre (Lenkijoje). Į finalą atrinktos keturios komandos atliks įvairias užduotis (istorines, kūrybines), jų pasirodymą vertins universitetų partnerių (Vestminsterio, Ruano, Gyseno, Neapolio, Poznanės,
Vroclavo) bei moksleivių sąjungų atstovų komisija.
Visas į finalą atrinktų komandų ir vieno lydinčio mokytojo kelionės išlaidas apmokės organizatoriai.Konkurse dalyvauja visos Europos mokyklos.
Daugiau informacijos apie konkursą prisegtuke arba projekto puslapyje www.europeanwise.eu.
WISEplakatas
This entry was posted in Naujienos. Bookmark the permalink.

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *