Tarybos posėdis Klaipėdos „Ąžuolyno“ gimnazijoje

Lietuvos gimnazijų asociacijos taryba kovo 17 d. organizavo išvažiuojamąjį posėdį Klaipėdos „Ąžuolyno“ gimnazijoje.  Pirmoje posėdžio dalyje  taryba aptarė ir  sprendė asociacijos veiklos ir kasmetinės konferencijos organizavimo klausimus, asociacijos lėšų paskirstymo tvarką bei bendradarbiavimo su partneriais perspektyvas. Posėdyje  nutarta kasmetinę konferenciją organizuoti Kaune balandžio 28 d.

Antroje dalyje vyko susitikimas su Klaipėdos apskrities LGA nariais, kur prezidentas Vytautas Kantauskas trumpai pristatė asociacijos tarybos veiklą bei asociacijos partnerius. Pirmasis iš partnerių kalbėjo Vygintas Eidėnas, Pedagogas.lt projektų vadovas.  Pranešėjas supažindino su galimybėmis, kurias teikia kvalifikacijos kėlimas nuotoliniu būdu, su  Pedagogas.lt teikiamų seminarų pasiūla ir nuolaidomis, taikomomis asociacijos nariams.  Vilniaus Žirmūnų gimnazijos direktorius Edmundas Grigaliūnas pristatė mokytojų etatinio apmokėjimo modelį, kurį parengė Vilniaus mokyklų vadovai. Pranešėjas sulaukė daug klausimų mokytojų etatinio apmokėjimo tema;  vyko aktyvi dalyvių diskusija. Susitikimo pabaigoje pasisakė Arminas Varanauskas, Žinių ekonomikos forumo direktorius. Jis pristatė Vyriausybės veiklos programos dalį, susijusią su švietimu. Po pranešimo dalyviai grupėse aptarinėjo, kokios kryptys ir darbai yra patys aktualiausi gimnazijoms.

Pasibaigus pietų pertraukai, pasitarimo dalyviai nuvyko į Klaipėdos Mažosios Lietuvos muziejų. Muziejaus darbuotojai dalyvius supažindino su Klaipėdos krašto virtuve, pavaišino kava iš cikorijos  ir klaipėdietišku varškės pyragu.

Susitikimo dalyviai pasidžiaugė produktyviu ir įdomiu renginiu, galimybe pabendrauti ir išsakyti savo problemas bei pageidavimus.

This entry was posted in Naujienos, Naujienos. Bookmark the permalink.

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *