LGA konferencija Kaune

Lietuvos gimnazijų asociacijos taryba 2017 m. balandžio 28 d. Kauno verslo lyderių centre organizavo kasmetinę konferenciją „Mokinių individualios pažangos matavimas ir pasiekimų gerinimas teorijoje ir praktikoje“. Renginyje dalyvavo 118 dalyvių iš visos Lietuvos. Konferenciją sveikinimo kalba pradėjo LG asociacijos prezidentas Vytautas Kantauskas, kuris akcentavo pasirinktos temos aktualumą ir naudą kiekvienai gimnazijai. Apie mokinių pažangos matavimą kalbėjo septyni praktikai. Pranešėjai dalijosi savo patirtimi ir pristatė sistemas, kaip organizuoja mokinių pažangos matavimą ne tik gimnazijos, bet ir pamokos kontekste. Dalyviai galėjo ne tik išgirsti kitų mokyklų patirtį, bet ir gauti pedagogų naudojamas mokinių pažangos matavimo formas.

Renginyje dalyvavusi Lietuvos Respublikos Švietimo ir mokslo ministerijos  pagrindinio ir vidurinio skyriaus vyriausioji specialistė Irena Raudienė dalyvius supažindino su mokinių vertinimo planuojamomis naujovėmis ir teoriniu vertinimo pagrindimu. Nacionalinės mokyklų vertinimo agentūros Mokyklų išorinio vertinimo skyriaus vedėja dr. Snieguolė Vaicekauskienė supažindino su išorės vertinimo rezultatais mokinių pasiekimų vertinimo srityje. Konferencijos dalyvių pasveikinti ir pristatyti geros mokyklos koncepciją bei informuoti apie planuojamas švietimo naujoves atvyko Švietimo ir mokslo viceministras Gražvydas Kazakevičius.

Konferencijos dalyviai pasidžiaugė įdomiais pranešimais, galimybe  palyginti savo patirtį su kitų patirtimi ir pagaliau pabendrauti su kolegomis. Visa renginio eiga buvo filmuojama ir vaizdo medžiaga bus talpinama Pedagogas.lt tinklalapyje.

 

Pranešimų skaidrės:

This entry was posted in Naujienos, Naujienos. Bookmark the permalink.

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *