LGA tarybos susitikimas su socialiniais partneriais

Vilniaus Žirmūnų gimnazijoje spalio 27 dieną vyko Lietuvos gimnazijų asociacijos tarybos susitikimas su socialiniais partneriais. Į susitikimą atvyko šie partneriai: Vygintas Eidėnas, Pedagogas.lt projektų vadovas, Arminas Varanauskas, asociacijos „Žinių ekonomikos forumas“ direktorius, Švietimo ir mokslo ministrės patarėjas, Raimondas Štreimikis, TAMO direktorius, Saulius Bugailiškis,  Mykolo Romerio universiteto komunikacijos ir rinkodaros vadovas.

Susitikime LGA tarybos nariai partneriams pristatė asociacijos lūkesčius bei ką  LGA galėtų pasiūlyti jiems.  Nariai akcentavo, kad būtų gerai iš partnerių sulaukti pagalbos šiose srityse:

  • pranešimų konferencijose;
  • seminarų organizavimo asociacijos nariams;
  • bendrų projektų;
  • naudingos informacijos;
  • pagalbos atstovaujant asociacijos interesus (konsultavimas, palaikymas ir pan. );
  • materialinės paramos.

Iš savo pasės asociacija galėtų pasiūlyti partneriams pagalbą šiose srityse:

  • informacijos perdavimą ir suteikimą;
  • bendrus projektus;
  • pranešimus ir seminarų organizavimą;
  • paramą ir palaikymą ginant partnerio interesus;
  • auditorijos suteikimą.

Arminas Varanauskas, asociacijos „Žinių ekonomikos forumas“, direktorius pasidžiaugė, kad yra galimybė kartu aptarti tolesnes bendradarbiavimo kryptis. A. Varanauskas patikino, kad jo asociacija mielai gali organizuoti pranešimų turą vadybine, verslo, ekonomine tematika LGA nariams apskrityse, taip pat gali padėti organizuoti konferencijas ir suteikti patalpas joms organizuoti.

Arminas, kalbėdamas kaip švietimo ir mokslo ministrės patarėjas, supažindino LGA tarybos narius su naujovėmis, rengiamomis ministerijoje. Laukia daug darbų, bus daug dėmesio skiriama biurokratijos mažinimui mokyklose, finansavimo metodikai, mokytojų etatiniam apmokėjimui, pedagogų rengimui.

Raimondas Štreimikis, TAMO direktorius, pristatė el.dienyno naujoves. Jis informavo, kad el.dienyne atsiras galimybė matuoti mokinių pažangą, taip pat paminėjo, kad mokytojams reikės kas du mėnesiai keisti slaptažodį. R. Štreimikis pažadėjo, kad mielai suteiks pagalbą organizuojant LGA konferenciją, kvietė prisijungti prie bendrų projektų.

Vygintas Eidėnas  pristatė platformos Pedagogas.lt naujoves, kurios bus aktualios gimnazijoms. V. Eidėnas paminėjo, kad praėjusių metų LGA konferencijos filmuota medžiaga yra patalpinta jų platformoje ir sulaukė apie 2,5 tūkstančio peržiūrų. Jis patikino, kad ir toliau prisidės prie konferencijų organizavimo.

Saulius Bugailiškis,  Mykolo Romerio universiteto komunikacijos ir rinkodaros vadovas, sakė, kad galėtų suteikti teisinę pagalba LGA nariams, vesti seminarus, organizuoti nuotolines paskaitas, teikti informaciją apie įstojimo galimybes ir jau studijuojančius mokinius, organizuoti mokytojų kvalifikacijos kėlimo seminarus.

Pasibaigus dalyvių pasisakymams vyko diskusija apie tolesnį  bendradarbiavimą ir jo perspektyvas. Susitikimo dalyviai pasidžiaugė produktyviu ir naudingu susitikimu, galimybe pabendrauti ir išsakyti savo pozicijas bei pageidavimus.

This entry was posted in Naujienos, Naujienos. Bookmark the permalink.

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *