Lietuvos gimnazijų asociacijos tarybos susitikimas su Panevėžio apskrities atstovais

Šiais metais pirmasis Lietuvos gimnazijų asociacijos tarybos posėdis vyko kovo 25 d. Kupiškyje, Lauryno Stuokos-Gucevičiaus  gimnazijoje. Posėdžio metu taryba apsvarstė veiklos planą 2019 metams. Buvo nutarta gegužės 17 d. organizuoti kasmetinę konferenciją Birštone. Į konferenciją bus kviečiami mokiniai, mokytojai ir vadovai. Taryba taip pat aptarė, kiek skirti lėšų už buhalterines ir internetinės svetainės priežiūros paslaugas. Buvo diskutuojama, kaip reaguoti į Ugdymo plėtotės centro pateiktą klausimyną dėl bendrųjų ugdymo programų atnaujinimo. Buvo aptarta, kad į kai kuriuos klausimus reikėtų atsakyti ir pateikti apibendrintą nuomonę apie viso proceso organizavimą ir klausimų aktualumą.

Po tarybos pasitarimo vyko seminaras „Vadovavimas žmonėms: darbuotojų veiklos valdymas“, kurį vedė lektorius Audrius Matiukas, PRIMUM ESSE mokymo konsultantas, psichologas.

Seminaro metu buvo paliesti tokie aktualūs vadovams klausimai, kaip darbuotojų įpročių keitimas įgyvendinant pokyčius, darbuotojų motyvavimas, užduočių formulavimas, pasirengimas pokalbiui ir jo organizavimas, kritikos išsakymas. Seminaro metu vyko gyva diskusija, jos dalyviai dalinosi savo patirtimi, konsultavosi su lektoriumi, išsakė savo pastebėjimus. Seminaro pabaigoje buvo organizuojamas aptarimas, kurio metu visi dalyviai patikino, kad turėjo galimybę pasitikrinti, ar bendravimas su darbuotojais yra efektyvus, ir gavo naujų idėjų, kurias galės pritaikyti darbe.

Po seminaro kartu su Panevėžio apskrities atstovais buvo diskutuojama apie pasirodžiusius naujus teisės aktus, kurie yra susiję su  mokytojų etatinio apmokėjimo tvarka. Visi pritarė minčiai, jog reikia organizuoti diskusiją šia tema, kad galėtume tinkami pasirengti įgyvendinti naujoves rugsėjo mėnesį.

Susitikimo dalyviai pasidžiaugė produktyviu ir naudingu darbu, galimybe pabendrauti ir išsakyti savo pozicijas bei pageidavimus.

This entry was posted in Naujienos, Naujienos. Bookmark the permalink.