Išvažiuojamasis posėdis Šiauliuose

Lietuvos gimnazijų asociacijos taryba vasario 21 d. organizavo išvažiuojamąjį posėdį Šiauliuose.

Posėdyje be tarybos narių dalyvavo ir vienuolika Šiaulių apskrities gimnazijų atstovų. Posėdžio metu asociacijos prezidentas Edmundas Grigaliūnas supažindino narius su nuveiktais darbais, ateities planais, pristatė tarybos struktūrą. Pasibaigus pristatymui, vyko diskusija, kurios metu Šiaulių apskrities gimnazijų atstovai informavo apie iškilusias problemas, pateikė asociacijos tarybai pasiūlymus ir pageidavimus. Diskusijos metu buvo įvardintos atsirandančios vis naujos problemos. Viena iš jų – greitųjų kreditų išdavimas mokiniams.

Po diskusijos vyko susitikimas su Šiaulių universiteto senato pirmininku Vincu Lauručiu, kuris pristatė universitetą, jo perspektyvas, atsakė į pateiktus klausimus. Vėliau asociacijos nariams buvo organizuota ekskursija į universiteto biblioteką ir pietūs valgykloje.Po pietų asociacijos nariai susitikime su ŠU rektoriumi Donatu Jurgaičiu pasirašė bendradarbiavimo sutartį tarp universiteto ir asociacijos. Abi pasirašiusios pusės aptarė tolesnes bendradarbiavimo kryptis, perspektyvas.

Posėdžio pabaigoje asociacijos tarybos nariai aptarė tolesnes veiklos kryptis. Buvo nutarta organizuoti dviejų dienų asociacijos konferenciją Birštone. Konferenciją planuojama organizuoti gegužės 2-3 dienomis. Tarybos kvalifikacijos grupė yra įpareigota parengti konferencijos programą.

This entry was posted in Naujienos, Uncategorized. Bookmark the permalink.

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *